Yossi Harari


İsrail doğumlu sanatçı İsrail ve Türkiye’de bulundu. Yossi Harari çevresinde erken yaşta kendisine ilham veren güzel nesneler ve  antik eşyalar ile büyüdü. Bu yaratıcı ortam ona hiç bulamayacağı yetenekler kazandırdı.
Amerika Gemologi Enstitüsünde eğitim aldı (The Gemological Institute of America) ve Tel Aviv Sanat Tarihi Üniversitesini bitirdi.
1992 senesinde kendi atölyesini İstanbulda açtı ve şu anda hala o atölyede çalışmaktadır.  Yossi’nin tasarımları bir çok değişik metalden üretilir ve ilham kaynağı ise doğduğu yerdeki sihirli nesnelerdir.

Yossi’yi New York pazarına tanıtmak için Jennifer Shanker tarafından Muse şirketi Nisan 1999 senesinde kuruldu.  Jennifer İsrailde
yaşarken bir New York’lı olarak, Yossi’nin serbest Orta Doğulu tasarımlarından etkilendi ve onu New Yorklu sanatçılarla tanıştırmak istedi.

web sitesi:   http://www.yossiharari.com

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>